Dokonując zakupów w okazałym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, zauważamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doskonałe dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, jakie mają owocny wpływ na nasz układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa wielokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa szablonowego, pszennego lub żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.

źródło: http://www.harlequiny.pl/

Author:

Related Post

Materiały:

top